20 mei 2009

We zijn op dit moment druk met allerlei nieuwe projecten. Chris en Peter spelen momenteel cabaretvoorstelling-workshops! Een interessante combinatie tussen een cabaretprogramma met sketches en liedjes en een workshop. Het resultaat is informatief cabaret! Voor meer informatie over deze workshop en andere cabaret voorstellingen kijk op ChrisCreatief.nl. Ruben is actief bezig als DJ zie: rubenaltena.blogspot.com.

7 januari 2009

Met de Oermannen is het op dit moment rustig. We hebben plannen om iets te doen met onze ideeen voor korte filmpjes, maar we zijn nog op zoek naar hoe we dat kunnen realiseren. We spelen het oude programma al een tijd niet meer, maar we staan wel open voor het schrijven van nieuw materiaal in opdracht. Chris en Ruben hebben eigen sites opgezet om te informeren over eigen projecten (Chris vooral op het gebied van workshops en Ruben vooral als dj en presentator (ik ben bezig met iets in het Gelredome). Zie chriscreatief.nl en rubenaltena.blogspot.com. We hebben tegenwoordig ook een oermannen hyves.   

 

16 februari 2008

Gisteren was de finale van het Kleinzalig festival. Helaas is het niet zo gegaan als we graag hadden gewild. Schrale troost  was dat het niveau hoog was. We feliciteren Jo de Rijck met zijn terechte overwinning. De media aandacht was overweldigend. Er stond een grote foto van ons in De Pers, er is een tweede filmpje over ons gemaakt voor campus.tv en we zijn op RTL 4 gevolgd voor 4 In Het Land en het RTL-Nieuws.   

 

9 februari 2007

Naar aanleiding van onze deelname aan het kleinzalig festival is er veel aandacht van de pers voor de Oermannen. Gisteren was Chris te horen op Radio 538 in gesprek met Ruud de Wild. Zondagavond zijn we van 20.00-23.00 te horen op Radio 3FM als hoofdgast in het programma van Klaas van Kruistum. De Oermannen worden ook gevolgd door campus.tv, het eerste filmpje staat nu online, na 15 februari volgt het tweede filmpje. In Signs Magazine staat een interview met Ruben over de Oermannen.

 

29 januari 2007

Het is een lange tijd stil geweest rondom de Oermannen, maar dat gaat de komende weken veranderen. We doen namelijk mee aan het festival Kleinzalig dat op 15 februari in de schouwburg Odeon te Zwolle zal plaatsvinden. Afgelopen vrijdag hebben we al reeds de voorronde van het festival met succes doorlopen en de komende weken gaan wij gebruiken om verder aan onze nieuwe act te werken.

Misschien is het wel goed om erbij te melden dat er op dit moment geen plannen zijn om met de nieuwe act meer te spelen en ook het oude programma spelen wij niet meer. Het nieuwe materiaal maken we specifiek voor het aankomende festival.

Op de site van Kleinzalig kunnen kaarten voor het festival worden besteld. De mensen die niet naar het festival kunnen komen maar wel benieuwd zijn naar onze verrichtingen in Zwolle kunnen kijken op de website van campus.tv. Campus.tv is bezig met een aantal items omtrent het Kleinzalig festival en volgt daarbij in het bijzonder de spanningen en inspanningen van en tussen de Oermannen.25 maart 2006

Christiaan zit tot eind augustus in Zuid-Afrika, dus voorlopig treden we niet op. Als Christiaan weer terug is willen we gaan werken aan een nieuw programma. We spelen dan niet meer het oude programma, alleen nog in opdracht geschreven thema-programma's en misschien try-outs van de nieuwe voorstelling.

We zijn ook bezig met het maken van een dvd van het oude programma, als je deze wilt kopen kun je mailen naar oermannen@hotmail.com. We zijn ook nog steeds op zoek naar een radiostation om Radio Oer te kunnen uitzenden.

 

20 juli 2005


De speellijst is bijgewerkt en we zien uit naar de aankomende optredens!

We hebben speciaal voor de zomertOer een CD samengesteld met een aantal fragmenten uit het programma Ja/Nee/Geen Mening*, deze is voor 5 euro verkrijgbaar bij een optreden of te bestellen via:  oermannen@hotmail.com.

30 mei 2005

'Oermannen zomertoer'

In de periode van 16 juli t/m 16 oktober gaan we Nederland door met ons programma
‘Ja / Nee / Geen Mening’. Alvorens het programma definitief opgeborgen wordt willen wij nog een keer knallen aankomende zomer.

Verwacht pretentieloze lol in korte sketches en liedjes over alle mogelijke onderwerpen waarbij het publiek veel wordt betrokken. Meer info zie pers, multimedia en dagboek.

We zijn nu druk bezig met de planning.

Contactpersoon zomertoer: Christiaan Jelsma
Tel: 06 182 212 32 Mail: oermannen@hotmail.com11 april 2005

We zijn alledrie druk bezig met allerlei andere dingen. Op www.nszwolle.nl staan foto's van een cabaretfestival wat Ruben gepresenteerd heeft met Reyald van Voorwaar

Peter en Ruben hebben met hulp van enkele anderen een korte filmpje gemaakt dat in elk geval te zien zal zijn in een bioscoop in het kader van het Uva Cultureel Festival.

Ondertussen blijven we gewoon bereikbaar op rubenaltena@gmail.com

25 januari 2005

Zondag 13 februari zijn we weer tussen 22.00 en 0.00 te horen op Radio 3fm bij het programma X-Noizz. We schrijven opnieuw een liedje in een uur tijd aan de hand van suggesties van luisteraars. Na de uitzending is de audio op hun site opvraagbaar.  

Op dit moment spelen we alleen nog voor speciale gelegenheden en met in opdracht geschreven programma's. We hopen ooit weer een nieuw programma te maken, maar tot die tijd richten we ons op andere dingen. Zo zijn Chris en Ruben bezig met evangeliserend theater bij hun studentenvereniging Navigators. Verder zoeken we nog steeds een radiostation dat Radio Oer wil uitzenden en zijn we bezig met het maken van een dvd met live opnamen. Als je geinteresseerd bent in de dvd kun je een mailtje sturen naar ruben_altena@hotmail.com. 

10 november 2004

Het liedje dat we hebben geschreven tijdens de uitzending van X-Noizz op 3fm is nu te beluisteren via de audio pagina (te vinden onder de knop 'multimedia'). De titel van het liedje 'Ontmoeting Op De Kermis' was gesmst door een luisteraar en wij hadden de opdracht om binnen een uur daar een bijpassend liedje voor te schrijven. Voor de mensen die de uitzending hebben gemist en toch nieuwsgierig zijn naar het resultaat is er nu tijdelijk de kans om het nummer te downloaden.

19 oktober 2004

Zondag 7 november zijn we alweer voor de derde keer te gast bij X-Noizz op Radio 3fm. We schrijven ergens tussen 22.00 en middernacht in een uur een liedje over een door de luisteraars bedacht thema. 

De 10e radio oer is een compilatie geworden met een aantal van onze eigen favoriete sketches uit de eerdere uitzendingen.

29 juli 2004

Er staat weer een nieuwe Radio Oer op de site (de negende alweer). Ook is Radio Oer vanaf heden te vinden op de grootste cabaretsite van Nederland (ongeveer 2000 bezoekers per dag), op www.zwartekat.nl/magazine. Daarnaast gaan we op zoek naar een radiostation die Radio Oer wil uitzenden, dus als je nog tips hebt, mail ze naar ruben_altena@hotmail.com.

We verkopen ook voor 5 euro een cd van Radio Oer met een paar van de leukste afleveringen samen met vele nog niet uitgezonden sketches. Stuur een mailtje met je adres naar oermannen@hotmail.com.

18 juli 2004

Zoals het er nu naar uitziet spelen we niet met Ja/Nee/Geen Mening op het Flevo Festival, maar presenteren we wel de cabaretwedstrijd Voor de Leeuwen. We doen dus ook geen try out, sterker nog, we gaan voorlopig in deze bezetting helemaal niets nieuws maken. Onze ambities liggen toch te ver uit elkaar. We spelen nog een paar keer de oude show en dan gaan we ons rustig aan bezinnen op de toekomst. Van Radio Oer valt in elk geval nog wel wat te verwachten en we komen zeker in een of andere vorm wel weer terug op het podium, maar hoe of wat moeten we zelf ook nog gaan bedenken.

16 mei 2004

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn we te gast bij radio 3fm, bij het programma Nachtmiss Marisa. We doen twee sketches en een interview tussen half vijf en zes. Een week lang zal het programma nog te beluisteren zijn op http://www.marisaheutink.nl/ en live kun je het luisteren op 3fm.nl.

Verder zijn we op zoek naar try out data tussen 27 juli en 11 augustus om ons voor te bereiden op het Flevo Festival. Ook daarna zoeken we nog plekken om te try outen voor een nieuw programma en daarnaast spelen we ook nog regelmatig met het oude programma.

7 mei 2004

Radio Oer 8 staat op de site en Radio Oer 9 is ook al af en komt er binnenkort aan. De kans is groot dat je Radio Oer over een tijdje ook op een andere plaats op het internet zal kunnen beluisteren, we kunnen er op dit moment nog niks over vertellen, maar de plannen zijn spectaculair. We zijn ook bezig met het samenstellen van een dvd met oud audio- en videomateriaal. Een voorproefje daarvan zal binnenkort ook op deze site verschijnen.

We zijn gevraagd om op radio 3fm in het programma Nachtmiss Marisa langs te komen. 

Vanaf juli / augustus gaan we weer optreden. We spelen op het Flevo Festival met op zijn minst een half uur nieuw materiaal. Naast try outs voor het nieuwe programma blijven we ook Ja/Nee/Geen Mening spelen volgend seizoen. Houd de speellijst in de gaten.

1 maart 2004

Het is even stil geweest, maar dat zitten we niet. Peter is voor een stage in Indonesie, vanaf juli gaan we weer verder met optreden, de aanvragen stromen al binnen. In elk geval gaan we iets doen op het Flevo Festival in augustus. De kans bestaat dat we in de zomer ook gaan werken aan een nieuw programma.

Verder gaan Chris en Ruben de voorronde van de cabaret wedstrijd op Flevo presenteren, evenals de TalentenTenToonstelling op Flevo zelf. De cd van Stijlheid zal binnenkort uitkomen, en Ruben gaat mogelijk beats maken voor de cd van D-Vine.

De site is weer geupdate. Er is nieuwe audio en video en verwacht nog meer in de komende tijd. Radio Oer 7 staat op de site en de volgende is al in de maak.

18 januari 2004

Om 22.00-24.00 zijn wij te gast bij X-Noizz (www.xnoizz.nl) op radio 3fm (www.3fm.nl). We schrijven een liedje over het thema 'Ruzie'. Kort na de uitzending zal de audio en de tekst ook te vinden zijn
op www.xnoizz.nl.


4 december 2003

Er is eindelijk weer een nieuwe radio oer. We zijn druk bezig dus verwacht binnenkort meer nieuwe uitzendingen. 

Daarnaast kunnen we melden dat we 18 januari opnieuw vanaf 22.00 een nieuw liedje gaan zingen op radio 3fm.

De site is weer flink bijgewerkt. Alle dagboeken staan nu online en deze week komen er weer veel nieuwe foto's bij.


21 november
2003

Vandaag zullen we van 14.00-15.00 te gast zijn bij het radio station Yam FM. De uitzending is te beluisteren op www.yam.nl en daar vindt je ook frequenties.

Daarnaast kunnen we vertellen dat de nieuwe radio oer bijna bijna bijna af is en dat de kans groot is dat we binnenkort weer op radio 3fm te horen zullen zijn.


14 oktober
2003

28 september zijn we op radio 3fm te gast geweest bij het programma X-Noizz. We schreven een liedje over het thema ijdelheid in 1 uur aan de hand van suggesties van luisteraars. Ons liedje is in real audio te vinden op http://www.ronduit.nl/jc/loc_centrum/loc_mediapark/prg_xnoizz/article.jsp?art=4488784&cat=3217958 en de tekst is te lezen op http://www.ronduit.nl/jc/loc_centrum/loc_mediapark/prg_xnoizz/article.jsp?art=4490533&cat=3217958. Foto's van de uitzending zijn te zien op http://www.ronduit.nl/jc/loc_centrum/loc_mediapark/prg_xnoizz/photos.jsp?news=4500744&cat=3217958 en binnenkort volgen er meer op www.oermannen.nl.

 

3 oktober 2003

Er is een nieuwe opname van de e-mail sketch te vinden bij de 'videopagina'. Het was een optreden van afgelopen donderdagavond in theater café Vrijhof in Enschede. Een dagboekje komt binnenkort op de website. Het filmpje is te vinden bij de rest van de video's of druk gewoon ff op deze link hier.

 

22 september 2003

Aanstaande zondag 28 september zullen we vanaf 22.00 te gast zijn in het programma X-Noizz  van de EO op radio 3fm. We zullen in een uur een liedje schrijven en dit iets na 23.00 uitvoeren. Vanaf een dezer dagen kun je op www.xnoizz.nl stemmen op een onderwerp voor ons liedje. Het onderdeel heet de 1-uur service. Dan is er weer een nieuwe Radio Oer online op http://stage.vitaminic.nl/oermannen en hebben we gisteren opnamen gemaakt met Robert Baarda, deze zullen in oktober op het internet verschijnen. Er zijn overigens ook nog steeds Oermannen t-shirts te bestellen voor 10 euro, stuur een mailtje naar Chris, chaosnederhop@hotmail.com. Tot slot kunnen we nog vertellen dat ons optreden van 2 oktober in Enschede misschien live op internet uitgezonden zal worden. Houdt voor meer informatie hierover http://home.student.utwente.nl/c.h.a.lorist in de gaten.

 

17 september 2003

Het aanstaande optreden in Dronten bij het CroSSover festival gaat niet door!! Het festival is helaas afgelast wegens het ontbreken van vergunningen en klachten van omwonenden. Het festival wordt verschoven naar volgend jaar, maar het is nog onbekend of wij daar dan optreden.

 

2 september 2003

Na vorige week al bij Omroep Flevoland te zijn geweest, zijn we vanavond kort te horen op de lokale radio in Nijmegen. Daarnaast zijn we gevraagd om een lied te schrijven voor het EO radio programma X-Noizz (www.xnoizz.nl). We schrijven tijdens de uitzending van zondagavond 28 september een liedje dat tijdens de uitzending uitgevoerd zal worden (http://www.ronduit.nl/jc/loc_centrum/loc_mediapark/prg_xnoizz/article.jsp?art=4409352&cat=3218620). Tot slot kunnen we nog melden dat www.cabaretmagazine.nl vanaf nu een aparte pagina met alle afleveringen van Radio Oer gemaakt heeft. De vijfde uitzending is overigens nog in de maak. We zijn ook nog bezig met plannen voor een tv programma, maar daar kunnen we verder nog niet zoveel over vertellen. We zitten trouwens nog met een hele hoop t-shirts, dus als jij een bijna uniek Oermannen t-shirt wil, kijk dan hieronder.

 

10 augustus 2003

De Oermannen t-shirts zijn klaar. Mooie zwarte t-shirts in drie verschillende maten, M, L en XL. De prijs voor een shirt is 10 Euro en je kan ze kopen na afloop van één van onze optredens. Wil je de shirts opgestuurd krijgen dan moet je even een mailtje sturen naar oermannen@hotmail.com. Geef daarin aan welke maat je wil hebben, hoeveel je er wil hebben en naar welk adres het moet worden gestuurd.

 

8 juli 2003

Radio oer uitzending 3 is klaar. We hopen dat hij beter ontvangen wordt dan de vorige, in elk geval hebben we Chris nu weer in de uitzending en we hebben ook een bijdrage van Thijs van Domburg, die vaker mee zal doen. We hebben inmiddels ook al opnamen gemaakt met nog andere gasten, zelfs met de eerste Oervrouw.

Daarnaast kunnen we melden dat we nu definitief spelen op het Flevo Festival op 15 en 16 augustus. Een nieuw hoogtepunt in onze oertijd! Komend seizoen zullen we trouwens voorlopig nog veel spelen met ons programma Ja/Nee/Geen Mening.

Voor mensen uit Dronten: een der komende weken verschijnt een interview met Chris en Ruben in de Flevopost.

En tot slot: de Oermannen hebben t-shirts laten drukken die we vooral bij optredens willen gaan verkopen. Wil je er nu al een hebben voor 10 euro, stuur dan even een mailtje naar ruben_altena@hotmail.com.

 

23 juni 2003

Om kinderen in Angola een hart onder de riem te steken zijn de Oermannen een inzamlingsactie begonnen. Voor meer informatie kijk onder het kopje extra-angola, of klik hier.

2 juni 2003

De 2e aflevering van Radio Oer is nu te beluisteren. De sketches in het programma, behalve live opnamen, zijn geheel geimproviseerd. Daardoor is niet alles perfect maar wel heel spontaan.

 

27 mei 2003

Bij het Uva Cultureel Festival hebben we afgelopen dinsdag de finale bereikt. In totaal namen er 11 acts deel aan het festival en wij speelden op de eerste avond als afsluitende act. De act verliep niet eens zo heel erg lekker en ook kregen we op die avond niet de publieksprijs (die ging naar Lot de Witte). De daarop volgende avond zaten we in de zaal en, naar onze mening, was het niveau van die avond hoger. Het veraste ons dan ook zeer dat we samen met Lot de Witte en Diede de Jong bij de drie nominaties zaten.
Vrijdag 30 mei is de finale, waar alleen de winnaar (die nu al bepaald is) een stukje uit zijn/haar programma zal spelen. Het is in ieder geval zeker dat wij er niet bij zijn, want wij hebben een optreden in Baarlo. Helaas...

 

16 mei 2003

Maandag 26 mei om 16.50 zal er een interview + sketch van de Oermannen te zien zijn bij StudentenTV, uitgezonden op het Amsterdamse kanaal Salto. Het zal ook te zien zijn in CREA.

 

6 mei 2003

Nadat de site al een tijdje officieus online was, is hij nu dan helemaal af. We zijn vooral erg trots op de eerste aflevering van radio Oer. In de komende tijd zal de site nog verder aangevuld worden met allerlei materiaal.

 

13 april 2003

De nieuwe website is online. Niet alleen de vormgeving is veranderd, maar ook gaan we de website een klein beetje anders invullen. De grootste aanvulling is ons nieuwe radioprogramma 'Radio Oer'. Elke maand plaatsen we hier een nieuwe aflevering. Daarnaast komen er op de site meer mp3'tjes, video's en teksten.

 

5 april 2003

Christiaan is afgelopen zaterdag terug gekomen uit Finland. Op dinsdag 8 mei in het theater Diogenes in Nijmegen spelen we, voor het eerst sinds december vorig jaar, weer samen met Christiaan.